Verantwoordelijk

Op de Anne de Vries leer je in een uitdagende omgeving. We vinden het belangrijk dat kinderen zich verantwoordelijk voelen voor hun werk en gedrag. Je leert voor jezelf en dus leer je eigenaar te zijn van je eigen leerproces.

 

Leren kan op diverse manieren. We houden van bewegend- en buitenleren. Ook zetten we in de klas moderne middelen in. Zo leren we al programmeren en wordt er gewerkt met tablets. Daar genieten we enorm van. We vinden het belangrijk dat er afwisseling zit in ons aanbod. Naast het werken met moderne middelen, blijven we het ook belangrijk vinden dat de juf of meester ook nog een mooi geschiedenis verhaal vertelt.

 

We hechten op onze school veel waarde aan rust en structuur. ’s Morgens werken we met een open entree. Wanneer de kinderen op school komen, mogen ze zelfstandig of met hun vader en moeder naar binnen gaan. We zijn rustig in de gang. De jas en de tas worden opgehangen en daarna gaan we naar de klas. Ieder kind wordt door de leerkracht bij de deur ontvangen. Zo wordt ieder kind gezien. Mooi om te ervaren hoe goed we op deze manier samen de dag kunnen beginnen.

 

Ieder kind heeft recht op aandacht en uitleg. Als we merken dat een kind iets lastig vindt, passen we ons onderwijs daarop aan. Kinderen die meer aan kunnen geven we meer uitdaging in de klas.