Stageplek 

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een stage bij Stichting ProCon!

Ben je opzoek naar een leuke stageplek waar je de fijne kneepjes van het vak kan leren? Met veel oog en aandacht voor jouw persoonlijke doelen en kwaliteiten? Dan komen we graag met jou in contact!

Studenten in onze school zijn wat ons betreft onmisbaar. Ze maken deel uit van het team en verzorgen lessen, maar zijn ook actief op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van het onderwijs. Zo kun je tijdens je stage ervaren hoe mooi het werken in het basisonderwijs is. En wie weet is jouw stage zomaar de start van een inspirerende baan!

Opleidingsmogelijkheden:

Binnen Stichting ProCon hebben wij verschillende stage mogelijkheden. Volg je op dit moment de PABO, een opleiding voor onderwijsassistent of een ander onderwijs gerelateerde opleiding en ben je op zoek naar een leuke stage dan is Stichting ProCon misschien wel iets voor jou! 

Iedere school van Stichting ProCon is uniek, met zijn eigen onderwijskundige thema’s en ontwikkelingen.

Bij onze stichting zijn 2 schoolopleiders werkzaam die je op een professionele wijze begeleiden tijdens je opleiding. Je start je stage met een kennismakingsgesprek met een schoolopleider. Zo leer jij de stichting kennen en geef jij aan wat je tijdens je stage graag wil leren. Samen verkennen we de wensen en verwachtingen.

Hoe word je begeleid?

Tijdens je stage wordt de leerkracht, bij wie je stageloopt, je directe (werkplek)begeleider. Met deze werkplekbegeleider bespreek je de voorbereiding, planning en uitvoering van je activiteiten en taken, waaronder de lessen. De werkplekbegeleider coacht je en geeft je waardevolle adviezen waarmee je je verder kunt ontwikkelen. Je draait zoveel mogelijk mee als een toekomstige collega.

De schoolopleider is de verbindende factor tussen je opleidingsschool, je werkplekbegeleider en jou. De schoolopleider bewaakt de kwaliteit van de begeleiding. Je kunt ook bij je schoolopleider terecht als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt in de samenwerking met je werkplekbegeleider. De schoolopleider komt een keer bij je op lesbezoek en er worden elk jaar intervisie bijeenkomsten georganiseerd, waar je samen met andere studenten over actuele onderwijsthema’s leert.

Interesse in een stage?

Spreekt Stichting ProCon je aan en kom je graag in aanmerking voor een stageplek op een van onze scholen of heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze schoolopleiders Susan Huis in ’t Veld en Barbara Diks (schoolopleider@stichting-procon.nl)